RIJBEWIJS

Vrachtwagen

Rijschool Secura, uw partner voor professionele rijopleidingen.
CATEGORIE C

Rijscholen Secura is uw partner voor professionele rij-opleidingen! Onze ervaren instructeurs helpen u de stap te zetten naar een nieuwe carrière op de weg!

Vooraleer u de weg op kan, moet u slagen voor het theoretische gedeelte. Rijscholen Secura richt regelmatig theorie-cursussen in waar niet alleen nieuwe wegcode maar ook de leerstof vakbekwaamheid grondig wordt bestudeerd.
In de praktische rijopleiding leert u de vrachtwagen behendig besturen door middel van enkele manoeuvres en via enkele praktische proeven vakbekwaamheid krikken we uw professioneel niveau omhoog.

VRACHTWAGENOPLEIDING
2 CATEGORIEËN VOLGENS LEEFTIJD:
RIJBEWIJS C1

Het rijbewijs C1 is geldig vanaf 18 jaar voor vrachtwagens met een MTM van meer dan 3.5 ton en minder of gelijk aan 7.5 ton.

RIJBEWIJS C

Het rijbewijs C is geldig vanaf 21 jaar voor vrachtwagens met een MTM van meer dan 7.5 ton.

MET OF ZONDER ATTEST VAN VAKBEKWAAMHEID?

Het attest is niet verplicht te behalen voor de bestuurders van vrachtwagens die hun voertuig gebruiken voor het vervoer van gereedschap of machines die de bestuurder nodig heeft om zijn beroep uit te oefenen. (op voorwaarde dat dit vervoer niet de voornaamste activiteit van de bestuurder is) Het is ook niet verplicht voor bestuurders van voertuigen die worden gebruikt voor niet-commercieel goederenvervoer voor privé-doeleinden (bijvoorbeeld mobilehome).
Een lijst van uitzonderingen vindt u hier.

Het attest van vakbekwaamheid is verplicht te behalen wanneer u een vrachtwagen bestuurt voor beroepsmatig gebruik.

THEORETISCHE OPLEIDING

Opleiding zonder vakbekwaamheid

De rijopleiding start met een degelijke theoretische voorbereiding. Leer de wegcode uit ons handboek of op www.gratisrijbewijsonline.be.
Wij richten geregeld theoriecursussen in waar in 7 uur de wegcode wordt aangeleerd.
Kijk hier voor de eerst volgende theoriecursus.

Voor het theoretisch examen ga je naar 1 van de examencentra, neem je plaats achter de pc en beantwoord je minimum 41 van de 50 meerkeuzevragen juist.

Op zoek naar een examencentrum in uw buurt? Meer info op www.km.be.

Opleiding met vakbekwaamheid

Naast de basisleerstof wegcode, is er een tweede luik theorie vakbekwaamheid. Zowel de theorie wegcode als de theorie vakbekwaamheid kan uit onze handboeken worden gestudeerd.
Wij richten geregeld theoriecursussen in waar in 7 uur de theorie wegcode en in nog eens 7 uur de theorie vakbekwaamheid wordt aangeleerd.
Kijk hier voor de eerst volgende theoriecursus.

Voor het theoretisch examen ga je naar 1 van de examencentra, op afspraak. Het examen bestaat uit 3 delen: 100 meerkeuzevragen, 8 case studies en 10 mondelinge vragen.

Op zoek naar een examencentrum in uw buurt? Meer info op www.km.be.

PRAKTISCHE OPLEIDING

Opleiding zonder vakbekwaamheid

U volgt minimum 8 uur rijles gevolgd door het praktisch rijexamen.

Het praktisch rijexamen bestaat uit de manoeuvres op het het privé terrein met aansluitend de test op de openbare weg van 45 minuten.

Opleiding met vakbekwaamheid

U volgt minimum 8 uur rijles waar de manoeuvres en de praktische proeven vakbekwaamheid worden aangeleerd. Daarna gaat u met de rijschool naar het examencentrum voor het praktisch rijexamen manoeuvres en vakbekwaamheid.

Bent u geslaagd dan volgt u minimum 4 uur extra rijles waar u de vrachtwagen op een defensieve manier op de openbare weg leert besturen. Dan rest er u alleen nog het praktisch examen openbare weg van 90 minuten met de vrachtwagen van de rijschool.

PRIJZEN.

Vraag uw offerte via rijschool@secura.be .