RIJBEWIJS

AUTO

Met Rijschool SECURA behaalt u uw autorijbewijs in no time!
AUTORIJBEWIJS

Zelf achter het stuur van een wagen zitten.. Gaan en staan waar u maar wilt? Wanneer u maar wilt. Ongeremde vrijheid. De lokroep van verre horizonten.

Baby you can drive my car.. Droomt u daar ook van?
Met Rijscholen Secura behaalt u uw autorijbewijs in no time!

THEORETISCHE OPLEIDING

De rijopleiding start met een degelijke theoretische voorbereiding. Er worden in onze rijscholen regelmatig theoriecursussen ingericht. Kijk hier voor de eerst volgende theoriecursus.
Kostprijs (cursus 12 uren): 145 euro zonder boek, of 176 euro met boek.
Of leer de wegcode uit ons handboek, verkrijgbaar in onze rijscholen (35 euro).
Online kan hier (=externe link).

Na twee maal niet-geslaagd te zijn voor het theorie-examen, moet je 12 uur theorieles volgen in een erkende rijschool.

Het theoretisch examen kan je afleggen vanaf 17 jaar. Ga naar het examencentra van je keuze, neem plaats achter de pc en beantwoord minimum 41 van de 50 meerkeuzevragen juist.

Op zoek naar een examencentrum in de buurt? Meer info hier (=externe link).

PRAKTISCHE OPLEIDING

Rijden met een begeleider: vanaf 17 jaar
Info

Combineer praktische rijlessen met een voorlopig rijbewijs met begeleider. Bij het volgen van ons klaarstoompakket krijg je de noodzakelijke voorbereiding op de stage. Je kan na het slagen voor het theoretisch examen een voorlopig rijbewijs M36 afhalen.

De stage duurt minimum 3 maanden (VANAF 1/03/2024: minimum 5 maanden stage), en maximaal 36 maanden, want dan vervalt het voorlopig rijbewijs M36. Samen met je begeleider kan je dan verder oefenen, steunend op de juiste technieken en gedrag aangeleerd door de rijinstructeur.

Rijvoorwaarden
  •   Je mag niet rijden op vrijdagnacht, zaterdagnacht en zondagnacht, dit van 22u tot 6u de volgende morgen. Dit geldt ook voor de nacht voor en na een wettelijke feestdag.
  •   Je mag niet in het buitenland rijden.
  •   De begeleider is minimum 8 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs categorie B en mag de laatste drie jaar niet vervallen zijn van het recht tot sturen. VANAF 1/03/2024: de begeleider moet een vormingsmoment gevolgd hebben.
  •   De begeleider moet op het voorlopig rijbewijs vermeld worden en vooraan in het voertuig plaatsnemen. Er mogen in totaal maximum 2 begeleiders aangesteld worden.
  •   De bestuurder mag geen passagiers meenemen, behalve de begeleider(s).

STARTPAKKET

- 6 uur rijles -

KLAARSTOOMPAKKET

- 14 uur rijles -

BASISPAKKET

- 10 uur rijles -
Rijden zonder een begeleider: vanaf 18 jaar
Info

Bent u minimum 18 jaar dan kunt u kiezen voor onze doorgedreven rijopleiding. Na het volgen van minimum 20 uur rijles kunt u het voorlopig rijbewijs M18 afhalen.

Hiermee mag je alleen de baan op (dus zonder begeleider)! De stage duurt minimum 3 maanden (VANAF 1/03/2024: minimum 5 maanden stage), en maximum 18 maanden, want dan vervalt het voorlopig rijbewijs M18.

Rijvoorwaarden
  •   Je mag alleen rijden!
  •   Je mag vergezeld zijn door maximaal twee personen die minstens 8 jaar een rijbewijs B hebben en de laatste drie jaar geen verval tot sturen opgelopen hebben.
  •   Je mag overal rijden, maar niet in het buitenland.
  •   Je mag niet rijden op vrijdagnacht, zaterdagnacht en zondagnacht, dit van 22u tot 6u de volgende morgen. Dit geldt ook voor de nacht voor en na een wettelijke feestdag..

DOORGEDREVEN RIJOPLEIDING

- 20 uur rijles -

PRAKTISCH RIJEXAMEN

Ben je minimum 18 jaar en heb je minstens 3 maanden stage achter de rug (VANAF 1/03/2024: minimum 5 maanden stage), dan kun je het praktijkexamen gaan afleggen in het examencentrum.

Verhoog de slaagkans met een opfrissingsrijles net voor het rijexamen. Wij maken de afspraak in het examencentrum als je het examen aflegt met de wagen van de rijschool.

PRIJZEN.

Met handgeschakelde leswagen.

Pakket 6 uren: 502 euro.

10 uren: 814 euro.

14 uren: 1.126 euro.

20 uren: 1.594 euro.

Extra rijles (per 2 uren): 156 euro.

1 examenbegeleiding: 156 euro.

Met automaat.

Pakket 6 uren: 511 euro.

10 uren: 892 euro.

14 uren: 1.147 euro.

20 uren: 1.624 euro.

Extra rijles (per 2 uren): 159 euro.

1 examenbegeleiding: 159 euro.

Pakketprijzen inclusief 34 euro dossierkost en 21% BTW. De prijzen volgen de indexstijgingen.

Prijzen leswagen met aanpassingen (CARA) op aanvraag.