RIJBEWIJS

Autobus

Rijschool Secura, uw partner voor professionele rijopleidingen.
CATEGORIE D

Rijscholen Secura is uw partner voor professionele rij-opleidingen! Onze ervaren instructeurs helpen u de stap te zetten naar een nieuwe carrière op de weg!

Vooraleer u de weg op kunt, moet u slagen voor het theoretische gedeelte. Rijscholen Secura richt regelmatig theorie-cursussen in waar niet alleen nieuwe wegcode maar ook de leerstof vakbekwaamheid grondig wordt bestudeerd.

In de praktische rijopleiding leert u de autobus behendig besturen door middel van enkele manoeuvres en via enkele praktische proeven vakbekwaamheid krikken we uw professioneel niveau omhoog.

Samen met de instructeur gaat u de baan op waar u leert rijden op een veilige, defensieve manier.

AUTOBUSOPLEIDING
MET OF ZONDER ATTEST VAN VAKBEKWAAMHEID?

Het attest van vakbekwaamheid is niet verplicht voor bestuurders van voertuigen die worden gebruikt voor niet-commercieel personenvervoer of voor privé-doeleinden.

Het attest van vakbekwaamheid is verplicht te behalen wanneer u een autobus categorie D bestuurt voor beroepsmatig gebruik.

THEORETISCHE OPLEIDING

Opleiding zonder vakbekwaamheid

De rijopleiding start met een degelijke theoretische voorbereiding. Leer de wegcode uit ons handboek of op www.gratisrijbewijsonline.be.
Wij richten geregeld theoriecursussen in waar in 6 uur de wegcode wordt aangeleerd.
Kijk hier voor de eerst volgende theoriecursus.

Voor het theoretisch examen ga je naar 1 van de examencentra, neem je plaats achter de pc en beantwoord je minimum 41 van de 50 meerkeuzevragen juist.

Op zoek naar een examencentrum in uw buurt? Meer info op www.km.be.

Opleiding met vakbekwaamheid

Naast de basisleerstof wegcode, is er een tweede luik theorie vakbekwaamheid. Zowel de theorie wegcode als de theorie vakbekwaamheid kan uit onze handboeken worden gestudeerd.
Wij richten geregeld theoriecursussen in waar in 6 uur de theorie wegcode en in nog eens 6 uur de theorie vakbekwaamheid wordt aangeleerd.
Kijk hier voor de eerst volgende theoriecursus.

Voor het theoretisch examen ga je naar 1 van de examencentra, op afspraak. Het examen bestaat uit 3 delen: 100 meerkeuzevragen, 8 case studies en 10 mondelinge vragen.

Op zoek naar een examencentrum in uw buurt? Meer info op www.km.be.

PRAKTISCHE OPLEIDING

Opleiding zonder vakbekwaamheid

U volgt minimum 8 uur rijles gevolgd door het praktisch rijexamen.

Het praktisch rijexamen bestaat uit de manoeuvres op het het privé terrein met aansluitend de test op de openbare weg van 45 minuten.

Opleiding met vakbekwaamheid

U volgt minimum 8 uur rijles waar de manoeuvres en de praktische proeven vakbekwaamheid worden aangeleerd. Daarna gaat u met de rijschool naar het examencentrum voor het praktisch rijexamen manoeuvres en vakbekwaamheid.

Bent u geslaagd dan volgt u minimum 4 uur extra rijles waar u de autobus op een defensieve manier op de openbare weg leert besturen. Dan rest er u alleen nog het praktisch examen openbare weg van 90 minuten met de autobus van de rijschool.

PRIJZEN.

Vraag uw offerte via rijschool@secura.be .